Ons goede doel

Een deel van onze inkomsten gaat naar het goede doel.

Sinds 2012 is Patrice naast haar werkzaamheden voor Bureau Van Zimmeren ook actief in Afrika. Zij heeft in verschillende landen gewerkt in diverse ontwikkelingsprojecten, waarbij zij steeds haar kennis en ervaring heeft ingezet voor de zwakkeren (vaak kinderen) in de gemeenschap.

Van 2012 tot en met 2016 heeft zij gewerkt in Ghana (West-Afrika) in een project tegen kinderhandel. Kinderen, soms niet ouder dan 4 jaar, worden ingezet als goedkope arbeidskrachten in de visindustrie, waar zij onder zware en onveilige omstandigheden lange werkdagen maken op het Voltameer, verstoken van goed voedsel en (medische) zorg. Veel kinderen sterven, eenvoudigweg omdat ze niet kunnen zwemmen. Bevrijde kindslaafjes die niet terug kunnen naar hun familie worden opgevangen in een opvanghuis, waar Patrice alles bij elkaar anderhalf jaar heeft gewerkt als sociaal werker en therapeut.

In de zomer van 2017 is zij naar Malawi (Zuidelijk Oost-Afrika) geweest, waar zij in de hoofdstad Lilongwe ruim een maand heeft gewerkt in een project voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen. Deze doelgroep wordt vanuit bijgeloof en onwetendheid ontkend en gestigmatiseerd en krijgt nauwelijks kans op een plaats in de maatschappij, laat staan op onderwijs.

In 2018 is Patrice afgereisd naar Oeganda (Oost-Afrika) en heeft 6 weken in Lwengo gewerkt, een groot landelijk gebied met verschillende dorpen en gemeenschappen in het Zuidoosten van Oeganda. De armoede is hier meer standaard dan uitzondering en de mensen hebben weinig om een bestaan op te bouwen. Daarbij is de community zwaar getroffen door HIV/aids. Patrice heeft gewerkt met de kwetsbaren in de gemeenschap, zoals aidswezen, alleenstaande ouderen en kinderen met een beperking.

In de zomer van 2019 is Patrice opnieuw naar Malawi geweest. Dit keer in het zuiden van het land waar zij 7 weken heeft gewerkt in een afgelegen plattelandsgemeenschap om zich in te zetten voor onderwijs van kinderen, ontwikkeling van de jeugd, kwaliteit van leven van chronisch zieken en de ondersteuning van ouderen en kinderen in de gemeenschap.

Wij zijn van mening dat geen enkel kind het recht op onderwijs ontzegd mag worden en dat ieder mens een volwaardig leven zou moeten kunnen leiden. Daarom steunen wij iedere keer het project waar Patrice gaat werken.

Door de coronacrisis liggen de reizen naar Afrika nu stil, maar wij zijn hoopvol dat dit in de toekomst weer mogelijk wordt.

Graag zoeken wij uit hoe wij jou het beste kunnen helpen

Neem contact op voor een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek

(06)5121 53 15
Vestigingsadres: St. Catharinastraat 1, 5611 JA Eindhoven
Correspondentie: Eikenbaan 12 6903 BJ Zevenaar
Kvk: 64478629     Email: info@bureauvanzimmeren.nl
BTW-ID: NL8527.60.814.B01

Bel ons op (06)5121 53 15
Copyright Bureau Van Zimmeren 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene voorwaarden
Design & development by: Timeless Design