Over Bureau Van Zimmeren

Wij, Leon (1970) en Patrice (1967) van Zimmeren, broer en zus, zijn de drijvende krachten achter Bureau Van Zimmeren. Vanuit onze opvoeding hebben wij een gezonde dosis sociaal besef en idealisme meegekregen. Na jarenlang ons eigen pad te hebben gevolgd, hebben wij elkaar gevonden en besloten met Bureau Van Zimmeren onze krachten te bundelen en ons ideaal te verwezenlijken: een bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) de maatschappij.

Over Leon van Zimmeren

”Ik had als kind nog geen idee wat ik later wilde gaan doen of wilde worden. Hierdoor heb ik jarenlang in veel organisaties en sectoren gewerkt, zonder te vinden wat ik zocht. Tijdens mijn zoektocht kwam ik wel tot het besef dat ‘een leven lang leren’ ook voor mij gold. Ik ben weer begonnen met studeren in de avonduren aan de HAN en heb daarna nog diverse gespecialiseerde Post-HBO vervolgopleidingen gedaan. Hierdoor werd mij duidelijk wat ik als kind nog niet kon bedenken: ik wilde in mijn werk de mens en zijn/haar behoeften en uitdagingen centraal stellen. Dit heb ik de afgelopen 12,5 jaar dan ook gedaan. Het mooiste compliment dat ik krijg in mijn dagelijkse werk is dat men zich bij mij ‘veilig’ voelt. Dat men een empathisch en luisterend oor treft dat niet oordeelt maar wel eerlijk en open teruggeeft wat hij ziet en hoort. Iemand die daarbij steun biedt aan mensen om zelf de uitdagingen die onze huidige samenleving ons allemaal brengt het hoofd te kunnen bieden.”

Patrice over Leon: “Wat ik erg waardeer aan Leon, is zijn eerlijkheid, ook ten opzichte van zichzelf, zijn enthousiasme en zijn humor. Leon kan je ontroeren.”

Opleidingen

2001-2005: HBO Management, Economie en Recht
2006-2007: post HBO Register Casemanagement
2012-2013: post HBO Transformationeel Coach en Trainer
2018: Opleiding tot licentiehouder Energy Drives Scan

Over Patrice van Zimmeren

 “Ik wist als kind al dat ik met mensen wilde werken. Door diverse afgeronde studies in 4 verschillende opleidingsdisciplines, heb ik een brede basis. Daarnaast heb ik inmiddels 20 jaar werkervaring, waarin op één of andere manier steeds de mens en zijn probleem centraal staat. In de loop van de tijd heb ik ervaren dat mijn kracht zit in mijn vermogen tot helderheid, gecombineerd met compassie en mijn inzichten in mensen, gedrag, sociale interacties en psychosociale problemen. Ik kan uitstekend omgaan met alle lagen en mensen de empathie en veiligheid bieden om tot de kern van de zaak te komen. In 2012 heb ik een jaar ontwikkelingswerk in Afrika gedaan om mijn kunde op een andere manier in te zetten. Sindsdien ga ik jaarlijks terug naar dit continent voor het doen van ontwikkelingswerk en heb in diverse projecten gewerkt in onder andere Ghana, Oeganda en Malawi.”

Leon over Patrice: “Wat mij telkens weer raakt bij Patrice is haar oprechte interesse in mensen. Door altijd zichzelf te zijn en heel goed te luisteren slaagt zij er in om mensen te begrijpen, te raken en te ‘bewegen’ om kritisch, maar met de nodige zelfcompassie, naar hun eigen wel-zijn te kijken. Ik gun iedereen een Patrice”.

Opleidingen:

1986-1990 HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening
1990-1993 WO Sociale Pedagogiek
1999-2002 HBO driejarige opleiding tot (gedrags)therapeut
2009 HBO Bedrijfscounseling
2010 HBO Stresscounseling
2015-2016 HBO Therapeut Systemisch werk
2017 HBO Acceptance and Commitment Therapy
2020-2021 EFT voor professionele toepassing

Aangesloten bij:

de Algemene Beroepsvereniging voor Counseling (ABvC)
www.abvc.nl 
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
www.rbcz.nu
Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)
www.scag.nl

Beroepsverenigingen

Vergoedingen

Kijk op Zorgwijzer voor actuele informatie over vergoedingen van counseling door de zorgverzekeraar
www.zorgwijzer.nl/vergoedingen/counselling

Gesprekspartners

Wij hebben bij Bureau Van Zimmeren meerdere gesprekspartners: Evert, Christel, Marloes en Edith.

Onze administratie wordt verzorgd door onze officemanager Renate.


Wat achter ons ligt
en wat voor ons ligt is niets
vergeleken met wat er in ons ligt

Graag zoeken wij uit hoe wij jou het beste kunnen helpen

Neem contact op voor een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek

(06)5121 53 15
Vestigingsadres: St. Catharinastraat 1, 5611 JA Eindhoven
Correspondentie: Eikenbaan 12 6903 BJ Zevenaar
Kvk: 64478629     Email: info@bureauvanzimmeren.nl
BTW-ID: NL8527.60.814.B01

Bel ons op (06)5121 53 15
Copyright Bureau Van Zimmeren 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene voorwaarden
Design & development by: Timeless Design